Kocam ve ben, 11 yaşındaki oğlumuzla birlikte, langırt oynamayı çok seviyoruz. Ellerimizi incitene kadar oynuyoruz. Küçük kızlarım da o kadar çok oynamak istiyorlar ki, boyları langırt masasına yetmediği için oynayamıyorlar. Onların da oynaması için ayaklarının altına yükseltici şeyler koyuyoruz ama bu destekler hareket etmediği için bütün çubuklara erişemiyorlar, bu yüzden sabit kalıp oynamak zorunda kalıyorlar ve sadece iki sopaya ulaşabiliyorlar. Onlar için mini bir langırt masası geliştirdim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Küçük çocuklarımın da oynayabileceği bu DIY (Kendin Yap) langırt masası aklıma geldiğinde, kolay oynanabilir ve hatta taşınabilir olması için detaylıca düşünmeye başladım. İşte mini langırt masası!
Malzemeler:
Ayakkabı Kutusu
Ahşap çubuklar (Mandal deliğinden geçecek kalınlıkta)
Ahşap mandal
Delici bir alet (Çubuk genişliği kadar)
İşaretlemek için kalem
Cetvel
Tutkal veya sıcak silikon tabancası
Kutuyu renklendirmek için hediye paketi kağıdı
Sprey boya (2 farklı renk)
Şeffaf bant
Pinpon Topu
1. Adım: Ahşap çubuklar ile ahşap mandalların yani oyuncuların nasıl durmasını istediğinizi belirleyin. Her iki ucunda kaleyi savunacak 2 mandal ve orta kısımda gol atacak 3 mandal olacak şekilde kurguladım. Böylelikle kolay olması için her çocuğa 2 çubuk yönetmek kalacak.
2. Adım: Mandallar yere çarpmayacak kadar ve ufak bir topla oynandığında alttan kaçmayacak kadar yere yakın bir seviye belirleyerek ahşap çubukları takabileceğiniz yüksekliği belirleyin.
3. Adım: Ayakkabı kutusunun kenarlarından yatay olarak 4 çubuğun orantılı bir şekilde sıralanması ve mandalların dönerken birbirine çarpmaması için gerekli mesafeyi ayarlayın.
4. Adım: Ahşap çubukların tam olarak nerelerde olduğunu belirledikten sonra işaretlediğiniz bu yerleri, ahşap çubuk geçecek kadar delin ve çubukları her iki taraftan da geçirin.
5. Adım: Çubukları ve mandalları durmasını istediğini şekilde kutuya yerleştirin. Boyama ve mandalları sabitleme işlemi için bütün parçaları tekrar çıkartmamız gerekecek. Bir karışıklık olmaması için geçici olarak kurulu haldeyken mandalların bulunduğu yerleri işaretliyoruz. Burada dikkat etmeniz gereken 2 önemli nokta var:
1) Bir taraftaki oyuncunun çubukları daha rahat tutması için diğerine göre daha uzun olmalı.
2) Boyama ve sabitleme işlemi tamamlandıktan sonra kutuya tekrar yerleştirebilmek için ve sonra kolay taşınabilir olması için çubukları yerleştirmek ve rahatlıkla çıkartmak için iki ucunda fark olması gerekiyor.
Sayfada bulunan görsellere dikkatlice bakıp, geçici kurulum sırasında dikkatli ölçüler alıp doğru noktalar belirlemeye özen gösterin. Emekleriniz boşa gitmesin.
6. Adım: Mandalları, ahşap çubuklara sabitlememiz gerekiyor. Bunun için mandalların durması gereken yerlerine işaretlediğimiz noktalara mandalların deliklerinden kaymaması için tutkal veya varsa sıcak silikon tabancası ile silikonlayarak sabitleyin.
7. Adım: Mandalları çubuklara sabitlediğiniz malzeme kuruduktan sonra boyayın. Etrafı batırmamak için altına bir şey serin ve her iki oyuncunun çubukları karışmaması için farklı renkler seçin. Ben kızlarımın istedikleri rengi seçmelerine ve sprey boya yapmalarına izin verdim. Bunun oldukça güzel olduğunu düşündüler.
8. Adım: Boyalar kururken ayakkabı kutusunu renklendirmeye başlayalım. Yine kızlarımın seçtiği hediye paketi kağıtlarıyla kutuyu güzelce kapladık.
9. Adım: Kutunun iki tarafına da kale için yer kesin. Top buradan çıkınca gol sayılacak :)
10. Adım: Çubukları deliklerden geçirin ve kurulumu tamamlayın.
Artık evimizde de ufak da olsa kızlarımın rahatlıkla oynayabileceği bir langırt masamız var. Onların da yardımlarıyla bu masayı yaptık. Kızlarım oynamaya bayılıyor ve oynarken çok eğleniyor. Hadi sizde malzemeleri tedarik ederek bir an önce yapmaya başlayın, şimdiden sizlere de iyi eğlenceler dileriz.